Szanowni Państwo w związku z powstałymi nadpłatami za wyżywienie obowiązkiem jest złożyć podanie o zwrot.

Wzór dokumentu można pobrać z poniższego załącznika - wdrukować, wypełnić, podpisać lub napisać odręcznie według wzoru z załącznika. Wydrukowany i wypełniony lub napisany odręcznie dokument należy zeskanować lub zrobić zdjęcie (wyraźne) i odesłać na e-mail: stolowka.spwilkolaz@gmail.com lub dostarczyć do szkoły – w tym przypadku prosimy, aby podanie było włożone do koperty. Kwotę zwrotu jaką należy wpisać na podaniu poda intendent – p. Agnieszka Ściegienna telefonicznie lub sms-owo pod nr 506 040 650. Podania proszę składać do dnia 18.12.2020r.
REGULAMIN STOŁÓWKI
Procedura bezpieczeństwa pracy stołówki i wydawania posiłków w warunkach pandemii COVID-19
1. Obiady wydawane są w godzinach od 11.45 do 14.00.
2. Za ład i porządek w czasie posiłków odpowiada nauczyciel dyżurujący.
3. Posiłki wydawane są z zachowaniem zasady ograniczenia liczby uczniów przebywających jednocześnie na stołówce.
W tym celu:
• stosuje się zmianowe wydawanie posiłków,
• w miarę możliwości w stołówce powinni spożywać posiłki uczniowie tej samej klasy,
• w przypadku barku możliwości dopuszcza się spożywanie posiłków przez dzieci z różnych klas z zachowaniem dystansu społecznego,
• dzieci z oddziału przedszkolnego będą spożywać posiłki w swojej sali.
4. Podczas spożywania posiłku, przy dużym i małym stoliku może przebywać tylko 6 osób z zachowaniem dystansu społecznego.
5. Spożywający posiłki mają obowiązek:
• umyć dokładnie ręce mydłem według instrukcji mycia rąk a w ostateczności je zdezynfekować ,
• przychodzić na posiłki o wyznaczonej porze według opracowanego harmonogramu,
• zmienić obuwie, ubranie wierzchnie zostawiać w szatni lub szafce, a plecaki poza stołówką,
6. Rodzicom zabrania się wchodzenia na stołówkę oraz pobierania obiadów na wynos dla dzieci nieobecnych w szkole.
7. Posiłki oraz sztućce wydawane są bezpośrednio przez obsługę kuchni.
8. Na stołówce nie obowiązuje samoobsługa. Dania i produkty będą wydawane przez osobę do tego wyznaczoną lub pełniącą dyżur w stołówce. Nauczyciel nalewa uczniom zupę.
9. Podczas wydawania obiadów dyżurujący nauczyciel zobowiązany jest nosić przyłbicę lub maseczkę.
10. W sytuacji kiedy zaistniałaby okoliczność oczekiwania na obiad na korytarzu, stołujący zobowiązani są do zachowania dystansu społecznego.
11. Pomieszczenie, w którym wydawane są obiady wietrzy się przynajmniej raz na godzinę.

Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.

OK, rozumiem lub Więcej Informacji
Informacja o Cookies
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
OK, rozumiem